Úvod » Habanero celé sušené 10 g


        

Habanero celé sušené 10 g

skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: DS20022589
EAN kód: 8595660101072
naše cena bez DPH : 51 Kč
naše cena s DPH (15 %):
59 Kč

do košíku:
  ks  
Habanero Když se řekne ideální chilli… Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné.  Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby. Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000–300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat. Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy.  Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě. Papričky s chutí tropického ovoce Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti. Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin. Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze “vypalovák”, ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť. Habanero v kuchyni Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády. Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero. Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť. Před použitím samotným je nejlepší papričky krátce orestovat a namočit. Na zahřáté pánvi postačí celé papričky zlehka asi 20 sekund prohřívat, poté zalít vodou, odstavit a počkat 30 minut. Takto rehydratované Habanero můžete snadno rozmačkat nebo nakrájet a použít jako základ pro salsu a jiné omáčky. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZDMwOWIwO